Filip a Marian: parťáci na společné cestě díky DofE 🤝🌍

 

Filip i Marian mají velmi rozdílné životní příběhy, ale jedno je spojuje – jejich cesta v programu DofE, která oběma přinesla zápal pro nové aktivity, ale především dala vzniknout krásnému přátelství. Filip, osmnáctiletý student pocházející z Kyjova a Marian, šestnáctiletý mladík z Ukrajiny, se potkali v programu Stand-by-me v roce 2022.
Pevné přátelské pouto mezi nimi začalo růst ve chvíli, kdy Filip nabídl Marianovi, aby se zašel podívat na lekce boxu🥊, které vede. Marian se začal věnovat boxu intenzivně a dnes trénuje už rok a půl. „Za celou dobu v DofE mi tato dovednost přinesla asi nejvíc zážitků a radosti s Filipem,“ ohlíží se Marian.
Dnes jsou oba kluci zapojeni do stříbrné úrovně DofE🥈, jejich cíle už jsou zase o kus ambicióznější a přátelství je stále pojí. Zdokonalují se v angličtině, cvičí a chodí za kulturou. „DofE mě zaujalo už od samého začátku, ale celkem jsem se bál, co to bude obnášet. Po nějakém čase jsem si ho zamiloval,“ uzavřel ve shrnujícím dopise Filip a Marian doplnil: „Moc mě to baví a díky DofE jsem si našel v Česku kamaráda.“ 💬😊